Còmics de referència:

Maus Laia

Persépolis Dídac

Astèrix i Obèlix (Alba B.)


Astèrix és un personatge de còmic creat pel dibuixant Albert Uderzo i el guionista René Goscinny.
És el còmic francès més popular del món. Les aventures tenen sempre com a punt de partida un llogaret de la Gàl·lia romanitzada, els habitants del qual, posseïdors d'una poció màgica que els fa invencibles, són inútilment assetjats pels romans.Com a protagonistes, a més del guerrer Asterix, tenen tot una sèrie de personatges que es repeteixen en tots els episodis, per exemple Obèlix, l'amic d'Astèrix, el seu gos Idèfix...
Els autors fan una paròdia humorística de costums i problemàtiques contemporànies a través de la seva transposició a temps antics.


Asterix35_AndThePi_2745374c.jpg


 • Asterix és el personatge principal dels còmics. És un petit, però llest, guerrer ros. En totes les obres l'acompanya l'Obèlix, un gran tallador de menhirs pèl-roig. Junts formen un habitual duet còmic. La resta de personatges que es repeteixen a les obres són només secundaris o anecdòtics.
 • Panoràmix el druida. És la sola persona capaç d'elaborar la poció màgica. Barbut, alt i una mica orgullós, acompanya a Asterix i Obelix en algunes aventures. A vegades els romans l'han mirat de raptar o d'eliminar per causa de la seva poció màgica, encara que a la fi les maquinacions d'aquests contra el druida acaben fallant.
 • Idefix és el gos que sempre acompanya l'Obelix. Actua com un mim. La seva primera aparició és a La volta a la Gà·lia.
 • Copdegarròtix. Cap del poblat gal, sempre se sotmet a la decisió de la seva esposa Bonakara. Es desplaça amb l'ajuda de dos portadors que el duen sempre sobre un escut, del qual cau tot sovint. L'únic que tem és que el cel li caigui al damunt.
 • Ordralfabètix. És el peixater del poblat. Es caracteritza pel pobre estat de conservació dels seus peixos.
 • Esautomàtix. Ferrer del poble. Té sovint discussions i picabaralles amb l'Ordralfabètix.
 • Edatdepètrix o Xarúquix. És l'home més vell del poble, és casat amb una dona bella i molt més jove que ell.
 • Assegurançatòrix. Bard del poble, desafina molt. Ell creu que la seva música és genial, opinió que no tenen gens ni mica la gent que l'envolta. Amb tot, un cop, a l'Índia, salva una ciutat de la sequera, fent ploure amb el seu cant. En una altra aventura, també espanta, amb la seva música, uns normands que volien envair les costes de la Gàl·lia perquè, curiosament, volen descobrir i sentir què és tenir por.
 • Farbalà. Dona preciosa, filla del carter del poble Filatelix. Captiva l'Obelix per la seva bellesa. Es casarà després amb el musculós Tragicòmix.
 • Magistra. Dona bard que visita el poblat. Porta durant un cert temps el desordre al poble per les seves idees feministes i reivindicatives. Després, es reconcilia amb la gent del poblat i se'n torna a Lutècia.
 • Juli Cèsar. Gran general de Roma i conqueridor de la Gàl·lia. Un dels pocs personatges reals que apareixen activament a les aventures de l'Asterix. Repetidament intenta, sense èxit, de conquerir el poble de l'Asterix i d'aconseguir el secret de la poció màgica. Veient que potser no pot arribar a més, mira de trencar l'amistat i la unió de la gent del poble d'Asterix.
 • Cleopatra. La conegudíssima reina d'Egipte, que en fou la darrera sobirana. Enutjada per uns comentaris indiferents i "menfots" de Juli Cèsar, llança la bravata que pot construir un gran palau a Egipte "per a demostrar la grandesa del meu poble". Malgrat les dificultats, i amb l'ajut d'Asterix, Cleopàtra construeix el temple dins el període fixat, i així es guanya el reconeixement i l'admiració de Cèsar.
 • Vercingètorix. Capitost gal, personatge també basat en la realitat. En les històries d'Asterix ja s'ha rendit al Cèsar, cosa que fa que tota la Gàl·lia (excepte el poblat de l'Astèrix) sigui sota la dominació romana. No apareix en l'acció, però se l'esmenta com a fet passat; apareix dibuixat a 3 històries, cada vegada més submís i derrotat.

personajes-asterix.jpg
Personatges Astèrix i Obèlix

Si entreu en aquest enllaç, trobareu la pàgina oficial d'Atèrix i Obèlix


Mortadelo y Filemón és una sèrie d'historieta humorística creada i desenvolupada per l'autor espanyol Francisco Ibáñez a partir de 1958, la més popular de les seves, i probablement de tot el medi en Espanya .
Conta les peripècies de dos agents de l'organització secreta TIA (Tècnics d'Investigació Aeroterràquia).


Mortadelo és l'ànima d'aquesta parella d'agents secrets. Té una innata capacitat per disfressar i també per ficar en embolics. Sempre està barallant-amb el seu cap o gastant bromes. no obstant això, la majoria de les vegades és ell qui acaba ideant alguna estratègia esbojarrada per resoldre els casos que els encarrega el "súper".

Filemón teòricament és el cervell de la parella. És el cap i el company de Mortadelo. Gairebé tot el fan junts i estan molt compenetrats. La majoria de les vegades Filemón ha de carregar amb les culpes per les ficades de pota de Mortadelo i és llavors quan agafa uns enrabiades d'upa. Malgrat tot són dos amics inseparables.

El Super és el cap de Mortadelo i Filemón i el superintendent de la "tia". Fa trucar als agents de les maneres més enginyoses per encarregar tot tipus de missions. Quan s'enfada té molt mala llet i sol reserva les missions més difícils i arriscades per mortadelo i Filemón.


El Professor Bacterio és el científic boig de la "tia". Es passa el temps inventant i fent experiments perquè els agents puguin resoldre més fàcilment seus missions. Però sempre comet algun "petit" però fatídic error. Mortadelo i Filemón, que solen ser els encarregats de provar els seus nous invents, ja no ho poden ni veure.

Ofelia és la secretària del "súper". Es tracta d'una rossa alguna cosa grassoneta amb molt males puces. Camina sempre a mata-degolla amb Mortadelo i Filemón que sempre li estan gastant brometes. Malgrat tot, la Ofelia no perd el seu coqueteria (es molt presumida) i quan ve a l'agent Mortadelo no pot evitar sucumbir als seus encants.


1_aacc.jpg

TINTÍN (Sana)


Tintin.jpg
Tintín i Milú


Tintín és un personatge d'historieta creat pel dibuixant Georges Prosper Remi que va ser un historietista belga, més conegut pel pseudònim artístic d'Hergé, protagonista de la sèrie Les aventures de Tintín el nom original, en francès, és Les Aventures de Tintin et Milou . Tenen un estil gràfic i narratiu conegut com "línia clara", estàn constituïdes per un total de 24 àlbums.

Tintín és un jove reporter belga que es fica sovint en problemes per defensar causes justes. La seva aparença física i el seu vestuari no canvien gaire al llarg dels any. És ros i de mitjana estatura i té un característic tupè. La seva edat és difícil de determinar: no és adolescent però tampoc adult. El seu millor amic és Milú.
Tintín sempre apareix amb el mateix nom durant tota la historieta.

Els principals personatges que apareixen en Les aventures de Tintín són els següents:

 • MILÚ: Gos fox terrier de color blanc, company inseparable de Tintín. Curiós i astut com el seu amo, en ocasions li ha prestat una gran ajuda, i fins i tot li ha salvat la vida.

 • HERNÁNDEZ I FERNÁNDEZ: Són dos policies secretes idèntics, com germans bessons, les úniques diferències són els seus noms i cognoms i els seus bigotis. Vesteixen gairebé sempre de negre, amb bastó i barret.

 • CAPITÀ HADDOCK: Capità de la marina mercant, i un dels grans amics de Tintín. És un vell llop de mar, una mica esquerp d'entrada, però amb un cor d'or. Quan s'enfada el seu vocabulari és "peculiar".

 • ROFESOR SILVESTRE TORNASSOL: Eminent científic i inventor, és el típic savi distret. La seva desconnexió amb el món real juntament amb el seu sordesa donen origen a nombroses situacions còmiques. Arriba a ser uns dels grans amics de Tintín.

 • BIANCA CASTAFIORE: Cèlebre cantant d'òpera de la Scala de Milà, que dóna concerts a tot el món. Viatja sempre amb el seu pianista el senyor Wagner i la seva cambrera Irma.

 • TCHANG: Jove xinès molt amic de Tintín que apareix a El lotus blau i en Tintín al Tibet. • ERAFÍN LLAUTÓ: Agent d'assegurances pesadíssim i difícil de treure de sobre, i que es creu molt graciós.Mafalda Cinta

Superman (Meriam)téléchargement.jpg
Superman
Superman és un famós còmic basat en un home d'hacer ,fictici i superheroi. La seva Aparició fou a la revistaAction Comics #1 l'any 1938. Es va convertir amb el temps en un superhéroe mes popular del món còmic , i en una icona de la cultura pop. Va ser creat per Joe Shuster i Jerry Siegel i va apareixer en molts serials com la ràdio, televisió i cinema.

téléchargement (1).jpg
Còmic Superman

Els poders de Superman ;

 • La invulnerabilitat segons la versio de la historia. Al principi podía resistir bales i explosions d’artilleria i posteriorment explosions nuclears o travessar estrelles ardent.

 • Stamina: propietat de mantenir un esforç físic continu en un període indeterminat.

  • Poders relacionats amb la visió.

   • Visió de raig-X: Habilitat de veure a través d'objectes opacs. L'únic material que no pot travessar, és el plom.

   • Visió telescòpica: l'habilitat d'ampliar la seva visió, com si es tractés d'un teleobjectiu. Pot veure objectes a gran distància.

   • Visió de tot l'espectre electromagnètic: pot veure infraroigs, ultraviolats...

   • Visió microscòpica: pot veure objectes extremadament petits.

   • Visió abrasiva: té el poder de llançar raigs incendiaris amb els ulls a un objectius.

 • Té facultat d'hipnotitzar altres persones.

 • Poder de volar: pot volar per on vol, i maniobrar amb una extraordinària facilitat.

 • Super Respiració: pot bufar amb tanta força que pot crear vents de força huracanada.

 • Super Velocitat: pot moure's a una velocitat increïble, de tal forma que el seu desplaçament no és detectat per ningú.

 • Super Força: La força de Superman varia segons les versions de la seva historia.